Дизайн квартири в еко стилі для журналу «Ідеї вашого дому» 2013

Квартира з 2-ма несучими стінами не передбачала велику кількість варіантів перепланування. Єдине, що ми зробили - прибрали стіну між вітальнею та передпокоєм і перенесли вхід в кухню, тим самим збільшивши ванну кімнату.

Господарі квартири - молода пара, що обожнює подорожі взагалі, і Азію зокрема, тому дизайн інтер'єру двокімнатної квартири було вирішено зробити в еко стилі з використанням природних "цитат".

Розробка проекту квартири в еко стилі

У проекті передбачена велика гардеробна, що дозволило не захаращувати житлові кімнати зайвими меблями, тим самим забезпечивши відчуття простору і повітря. Всі двері, крім вхідних, виконані з матового скла, що надає інтер'єру додаткову легкість.

Вітальня і передпокій утворюють практично єдиний простір. Єдиним розділяючим моментом є стельова конструкція складної форми, що імітує русло річки і виконана з гіпсокартону, обрамленого дерев'яними рейками, які в зоні дивана переходять в звисаючі ліани, тим самим відділяючи зону передпокою і роблячи розташування дивана психологічно комфортним. Продовжують тему природи і напольна лампа, і екран для радіатора, що зроблені на замовлення з гілок дерева на замовлення. Кольори підібрані натуральні - колір дерева, трави, каменю. Кухня вийшло досить функціональної і цільної, не дивлячись на свої розміри. Довга стільниця, розміщена вздовж вікна дозволяє насолодитися чудовим краєвидом з вікна і не заважає робочому процесу.

Дизайн інтер'єру спальні продовжує еко тему квартири. Від ліжка було вирішено відмовитися, розташувавши по центру кімнати великий подіум, оброблений декоративною травою. Чіткі лінії подіуму згладжують м'які лінії штор і стіна з гілок уздовж графітових полиць. Червоні подушки вносять яркий акцент в досить сувору тональність кімнати.

Дизайн ванної в еко інтер'єрі

Ванна кімната завдяки переплануванню вийшла досить простора і світла. Душова кабіна і зона унітазу з технічних причин були підняті на 15 см, тим самим візуально розділивши кімнату на 2 частини. Всі матеріали, використані у ванній - натуральні, єдина імітація - плитка під цеглу, якою облицьовані основні стіни. Підлога в основній зоні - це декоративна трава з камінчиками різного розміру. Кам'яна кладка графітового кольору вигідно відтіняється світлим бамбуком, розташованим в ніші між душовою кабіною і унітазом.

В цілому інтер'єр квартири вийшов дуже світлим, теплим, покликаним зігрівати господарів довгими холодними вечорами і налаштовувати на нові захоплюючі подорожі.