Проект для журналу «Ідеї вашого дому» 2010: перепланування двокімнатної квартири

Всі варіанти, запропоновані дизайнером інтер'єру в більшій чи меншій мірі пропонують перепланування, що дозволило вирішити ряд задач, як-то: велику гардеробну в першому варіанті, перепланування 2 кімнатної квартири в 3 кімнатну з окремою дитячою кімнатою в другому варіанті, а також створення просторого та функціонального приміщення в третьому.

Завдання перепланування дворівневої квартири: вітальня

Головний і яскравий акцент в основному плануванні зроблений, як не дивно, на холі - саме він об'єднує весь простір квартири. Лінії підлоги і стелі перегукуються одне з одним і підкреслюють напрямки переміщення.

Колони, що відокремлюють вітальню від холу, дзеркальні двері шаф-купе, глянцеві натяжні стелі - все покликане полегшити простір.

У проекті передбачені великі за об'ємом шафи, що дозволило не захаращувати вітальню зайвими меблями, забезпечуючи тим самим відчуття простору і повітря. Всі двері, включаючи і двері гардеробних шаф в холі, є частково скляними, що надає інтер'єру легкість. У кольоровому оформленні дуже багато побудовано на контрасті відтінків. Хол витримано в тих же кольорах, що й вітальню, але по стилю він більш вишуканий.

Головними перевагами дизайн інтер'єру вітальні є лаконічність, чистота ліній, відсутність зайвих деталей. Велика диванна група розташована психологічно комфортно і здатна розмістити достатню кількість гостей.

Дзеркальна композиція на стіні за диваном перегукується з візерунком дверей шаф-купе в холі. Відкриті полки в зоні ТВ вносять нотку сучасності.

Деталі дизайну інтер'єру

Кухня завдяки правильній організації простору, ретельній продуманості деталей і теплій кольоровій гамі викликає відчуття гармонії і спокою. Легкість, максимум вільного простору, використання натуральних матеріалів - все це створює приємну атмосферу. Розміри кухні дозволили зручно розташувати велику кількість шаф та робочих поверхонь. Цікавою форми стільниця плавно перетікає в обідній стіл. Установка розсувних дверей дозволяє заощадити простір.

Спальня також витримана в теплих тонах і продовжує основну тональність інтер'єру.

Перенесення невеликої частини стіни між спальнею і вітальнею дозволило розмістити в ніші туалетний столик.

В об'єднаному з ванною санвузлі за рахунок ефективного використання загальної площі і зручного розташування сантехніки, при бажанні, можна встановити біде. Зліва від раковини, під стільницею розташована пральна машина.

Дизайн інтер'єру двокімнатної квартири в класичному стилі відчувається досить цілісним, завдяки класичним формам, єдиній кольоровій гамі, та добре підібраним матеріалам.